ADYAX HQ

Reinvent the workspaces

Our work for Open Source Experts Adyax’s Parisian headquarter aims to redefine the concept of space planning, new ways to live and work together in a XXIst office building .

An obsolete legacy. Working spaces in their actual form are still built on the same model from the industrial era. They are no longer adapted to new modes of production, especially those related to digitalisation. Dematerialisation and task’s individualisations combined with the increase of mobile working, the aspiration or the injunction to autonomy, the extension of the company and the emergence of new workplaces ( co-working, wespace, work hubs, etc … ) create phenomenal mutations in tertiary uses.

Towards flexible and modular spaces. The digital field stretches new prospects, new fields of explorations to anticipate in these new professional areas. To do so, we’ve developed various flexible uses through space modularity but also material and objects that are part of the whole project.

We’ve also created new dispositions and alternatives workspaces. The systematic use of laptops allows a true mobility within the company. Thus places with various spatial and chromatic characteristics, a varied range of different atmospheres conducive to common spaces, collective or individual isolation.

Distorting scales related uses. In order to promote generous places for informal exchanges, meeting scenes, different types of reunions and public reception, we’ve worked on distorting scales.

PVC-made sliding walls create a microarchitecture partition -with a thermal and acoustic insulation- that structure the space and allow connecting or separating working spaces in a few seconds.

The abstract, colourful touches bring a strong identity and a playful touch to the spaces.

The central space, as a nave church, invites to meditate on the essence of the emptiness as in the drawn spaces of a cathedral.

It also focus the eye in the center of the nave church, thus on the side, the passage flow and lights variations allow the designers to enjoy the much needed calm.

The Blue Gold. The anamorphosis creates Matrix Cubes that are anchored to the hall’s columns, halfway between abstraction and spatial reality. It’s an invitation to contemplate, a golden window on a blue ocean, deeply rooted in the company’s DNA yet open towards other places.

 

  • Type: Bureaux
  • State: Livré
  • Year: 2015
  • City: PARIS
  • Client: Adyax
  • Area: 1000m2

 

Your Server is Unable to connect to the Google Geocoding API, kindly visit THIS LINK , find out the latitude and longitude of your address and enter it manually in the Google Maps Module of the Page Builder
NEWSLETTER
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google